What Lovers Do

Het verhaal achter het album en de theatershow

De vondst

2 jaren geleden vindt Gerhardt op een rommelmarkt in Groningen gesproken dagboeken op oude Revox banden. Op de banden is een man te horen die terugblikt op zijn leven; een mysterieuze nacht met een onbekende waar hij jaren naar op zoek blijft gaan, de relatie met zijn vrouw, zijn fouten, zijn plezier. Eerlijk op het gênante af, kwetsbaar, helder en vermakelijk. De man vertelt over zijn jaren als 30’er in de jaren 50. De mysterieuze afstand tussen geliefden die toen heerste.

Revox reel-to-reel
Gerhardt raakt geïntrigeerd door de verhalen van de man. Er heerst een bepaalde eenvoud in de ziens- en handelswijze van de man die Gerhardt aanspreekt. Hij begint te werken aan een nieuw album en bijbehorende theatershow, geïnspireerd op de dagboeken en de 50s.

1950 – 2016: Versieren

Anno 2016 is de wereld enorm veranderd. Platforms als Facebook, Twitter, Tinder en Instagram hebben de interactie tussen mensen enorm veranderd. Moest je in 50s naar iemand toestappen om het ijs te breken om toe te werken naar een eventuele date, anno 2016 kan je via Tinder of Facebook iemand ter plaatse lokaliseren en de 1 e stappen via het internet doen. Had je in de 50s eindelijk haar postadres, dan kon je een brief sturen om de liefde te verklaren. Anno 2016 deel je een porretje uit via Facebook.
De show is een eerbetoon aan de mysterieuze afstand tussen geliefden uit de jaren 50. Een kritische blik op de huidige tijd en een lofzang op de liefde. Een must voor nieuwsgierige volwassenen en een interessante voorstelling voor jongeren om een tijd te leren kennen waarin Facebook, Snapchat en Tinder nog niet bestonden. Hoe kwam je dan aan een liefje? Hoe vond je iemand terug waarvan je niet eens wist wat haar/zijn naam was?
Jong en oud zitten bij ‘What Lovers Do’ op het puntje van hun stoel te luisteren naar schaamteloze bekentenissen, te genieten van de warme vocalen van en laten de met vakmanschap gespeelde muziek langzaam hun hart vergroten.